fbpx

Юбилей
ИСКРА

Безкрайно сме благодарни за възможността да бъдем част от този специален празник на нашата приятелка и член на организацията – Искра. Водена от голямото си сърце и желание да помага на хора и животни , тя реши да отпразнува юбилея си с кауза и да ви направи съпричастни към това, което се е превърнало в наша обща цел, а именно да помагаме на тези, които си нямат никого.

Ние сме SHARO.bg

Започнахме като група доброволци, обединени от любовта ни към природата и животните. Нашата отдаденост и грижа за бездомните ни вдъхнови да създадем организация, в помощ на тези, които си нямат никого. Така се появи Фондация „Шаро-подай лапа на изоставените“, която е помогнала на много животни да бъдат спасени, лекувани, както и да намерят нов дом и семейство

Големия план!

Една от нашите заветни цели е да изградим собствен приют. Но не просто приют, а място, където за животните да се полагат адекватни грижи, да бъдат лекувани и подготвени за новите си семейства, които ще ги обичат и ще им върнат вярата в човека. Мечтата ни е да създадем съоражение, което отговаря на всички европейски стандарти, с мисъл за животните, което да бъде за пример и да промени представата на хората за подобен тип място. Натрупали сме много опит от практиката си и имаме идеи, заимствани от държави, които са пионери в тази област, като Германия, Австрия и Холандия. Искрено вярваме, че можем да се справим и сме готови за това предизвикателство.

Първа стъпка ?

Всяко голямо пътуване започва с една малка стъпка. Истината е, че изминахме доста, но дойде моментът да надградим направеното до сега и да закупим място, на което да създадем нашия приют-мечта. Вече няколко години търсим алтернативни варианти като място под наем или публично-частно партньорство, но разбрахме, че в това няма нищо сигурно и лесно може да бъде разрушено. Затова решихме, че за да можем да постигнем целите си, трябва да имаме спокойствието и свободата на собствен имот.

Но къде?

Активно търсим парцел, в непосредствена близост до София. Знаем, че цените в района са значително по-високи, но за лесна поддръжка, обслужване, както и посещение на доброволци, най-важна е локацията, а също така и за редуциране разходите за логистика, тъй като ние също се намираме в столицата. Има много земеделски и промишлени имоти, които, с малко късмет, бихме могли да пригодим за нашите цели.

А колко голямо?

С натрупания опит, който имаме до момента, както и от посещенията ни в различни европейски приюти, смятаме, че парцел, с площ около 5-6 дка, би бил оптимален вариант, като не е нужно целият имот да е в регулация.

Как да помогнете ?

Сигурни сме, че щом сте приятели на Искра и сте поканени на нейния специален празник, значи не сте безразлични към социалните проблеми в България, част, от които, са и бездомните животни. Бихме били благодарни на всякаква помощ – контакти, съвети, препоръка. Но най-силно се нуждаем от финансова подкрепа, за да закупим собствен имот. Знаем, че сумата може да е голяма за един човек, но вярваме, че група от хора, обединени от обща кауза, биха се справили с лекота.

 

***** 

bg_BG
Scroll to Top